Frytki z piekarnika w kolorowym wydaniu

Co powiesz na frytki z piekarnika? I to w kolorowym wydaniu? Takiej kombinacji po prostu nie da się odmówić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. buraki czerwone
  2. 1-2 szt. batat
  3. 2 szt. ziemniaki
  4. 2 szt. korzenie pietruszki
  5. 3-4 łyżki oliwa z oliwek
  6. 2 łyżki oregano
  7. 1 łyżka sól
  8. 1 łyżka pieprz

Dip

  1. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  2. 1/3 szkl. świeży koperek posiekany
  3. 2 łyżki ocet z białego wina
  4. 1 łyżka suszona cebula
  5. 1 łyżeczka czosnek suszony
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 szkl. woda
  8. 1 szt. awokado
  9. 1/2 szkl. jogurt grecki

Sposób przygotowania:

1. Obierz i podziel wszystkie warzywa na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Skrop je oliwą z oliwek i dopraw do smaku oregano, solą i pierzem.

Obrazek

3. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. W tym czasie przygotuj zielony dip. Zblenduj ze sobą: obrane awokado, jogurt grecki, pietruszkę, koperek, ocet z białego wina, suszoną cebulę i czosnek, wodę oraz sól.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Frytki z piekarnika - Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀