in

Imbirowe ciasto z jabłkami

Pyszne ciasto, w którym znajdziecie zarówno imbir, cynamon, jak i jabłka, skradnie Wasze serca od pierwszego kęsa. Po prostu nie ma innej opcji 👍

Imbirowe ciasto z jabłkami
Imbirowe ciasto z jabłkami
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Ciasto
Jabłka z patelni

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy miksera połącz miękkie masło, brązowy cukier i cukier muscovado.
    Przy pomocy miksera połącz miękkie masło, brązowy cukier i cukier muscovado.
  2. Następnie zacznij dodawać stopniowo jajka.
    Następnie zacznij dodawać stopniowo jajka.
  3. Nie zapomnij również o mące, sodzie oczyszczonej, proszku do pieczenia, imbirze mielonym oraz maślance.
    Nie zapomnij również o mące, sodzie oczyszczonej, proszku do pieczenia, imbirze mielonym oraz maślance.
  4. Podziel masę na dwie części. W jednej z form ułóż kawałki jabłka. Piecz przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Podziel masę na dwie części. W jednej z form ułóż kawałki jabłka. Piecz przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj jabłka na patelni. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier brązowy, jabłka, sok z cytryny oraz cynamon.
    W międzyczasie przygotuj jabłka na patelni. W tym celu połącz ze sobą masło,  cukier brązowy, jabłka, sok z cytryny oraz cynamon.
  6. W części ciasta bez jabłek usuń środek. W powstałym otworze umieść przygotowaną na patelni mieszankę. Na wierzchu ułóż drugą część ciasta.
    W części ciasta bez jabłek usuń środek. W powstałym otworze umieść przygotowaną na patelni mieszankę. Na wierzchu ułóż drugą część ciasta.
  7. Udekoruj ciasto przy pomocy cukru pudru i to wszystko!
    Udekoruj ciasto przy pomocy cukru pudru i to wszystko!