PrzepisJajeczne babeczki z bekonem

Jajeczne babeczki z bekonem

Jajeczne babeczki z bekonem
Pyszności
14.11.2019 12:00, aktualizacja: 15.11.2019 12:19

Jajeczne babeczki to gotowy pomysł na świetne śniadanie dla malucha. Takiej uczcie na pewno nie będzie potrafił odmówić!

Składniki:

  1. 7 szt. jajka
  2. 120 g boczek podsmażony
  3. 2 łyżki olej
  4. 1/3 szkl. szczypiorek
  5. 1 szkl. ser
  6. 1 1/4 szkl. mąka
  7. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  8. 1 szczypta soda oczyszczona
  9. 1/2 szkl. maślanka
  10. 1/2 łyżeczki sól
  11. 250 g śmietanka 18%

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Obraz

2. W drugiej misce zmiksuj ze sobą: maślankę, śmietankę 18%, jajko, olej i sól.

Obraz

3. Połącz mokre i suche mieszanki. Po czym dodaj żółty ser, szczypiorek i podsmażony boczek.

Obraz

4. Umieść część mieszanki w każdej przegródce formy na muffinki. Następnie dodaj po jajku i przykryj resztą mieszanki. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także