Klopsiki z mleczkiem kokosowym

Klopsiki w mleczku kokosowym połączyliśmy z warzywnym makaronem w 3 kolorach. Będzie ciekawie, kolorowo i smacznie jednocześnie!



Makaron warzywny do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Roladki z indyka w chrupiącej panierce
Składniki:
PorcjeKlopsiki
- 300 g mielone mięso z indyka
- 2 ząbki czosnek
- 3 cm świeży imbir tarty
- 2 szt. świeże Jalapeño
- 4 łyżki sos rybny
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1 szt. jajko
Sos
- 400 ml mleczko kokosowe
- 2 łyżki czerwona pasta curry
- 1/2 szt. cytryna sok
Dodatki
- 1 szt. cukinia
- 2 szt. marchewki
- 1 szt. papryka czerwona


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, jajko, czosnek, świeże jalapeño, bułkę tartą, świeży imbir oraz sos rybny.
- Następnie uformuj klopsiki i podsmaż je na patelni z każdej strony.
- Po czym dodaj na patelnię mleczko kokosowe, sok z cytryny i czerwoną pastę curry.
- Czas zoodlować marchewkę i cukinię. Nie zapomnij podzielić na mniejsze kawałki również papryki.
- Przełóż warzywa na patelnię i gotuj całość przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
- Smacznego!
Komentarze