Kolorowa frittata dla juniora

Kolorowa frittata dla juniora to szybkie i proste danie, któremu z pewności nie odmówi nawet największy niejadek. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Muffinki cukiniowe z szynką i pomidorkami koktajlowymi
Składniki:
Porcje- 6 szt. jajka
- 1/2 szkl. mozzarella
- 2-3 łyżki mleko
- 1 łyżeczka oregano
- 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
- 1 szczypta pieprz
- 1/4 szkl. cebula posiekana w kostkę
- 1/3 szt. papryka posiekana w kostkę
- 1 szt. marchewka starta na tarce
- 1/3 szt. brokuł
- 1/2 szkl. czerwona fasola
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia jajek, mozzarelli i mleka.
- Następnie dodaj: oregano, sól, czosnek granulowany i pieprz.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę (pamiętaj, aby użyć sprzętu, który można włożyć również do piekarnika). Po czym dodaj czerwoną paprykę, marchew, brokuł i czerwoną fasolę.
- Na koniec dodaj jajeczną mieszankę. Smaż przez kilka minut, po czym wstaw na 8 minut do piekarnika (temp. 220 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze