Kremówka na herbatnikach

Oto przepis na szybki i łatwy deser, który pokocha cała Twoja rodzina. Kremówki na herbatnikach to prawdziwy strzał w 10, dlatego nie możecie tego przegapić :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szkl. mleko
  2. 3/4 szkl. mąka pszenna
  3. 1 łyżka budyń waniliowy
  4. 2 szt. żółtka
  5. 1/3 szkl. cukier
  6. 8 g cukier wanilinowy
  7. 100 g herbatniki maślane
Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą szklankę mleka, mąkę pszenną, budyń waniliowy i żółtka. Wszystkie składniki wymieszaj.

Obrazek

2. Do garnka z mlekiem wsyp cukier i cukier wanilinowy.

Obrazek

3. Po chwili dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę i gotuj do chwili, aż całość zgęstnieje.

Obrazek

4. Ułóż pierwszą warstwę herbatników. Następnie rozprowadź masę.

Obrazek

5. Ponownie ułóż herbatniki i chłodź ciasto ok. 4 godzin.

Obrazek

6. Gotowy deser posyp cukrem pudrem i to wszystko :)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tę słodką roladę robię w sprytny sposób. Trudno uwierzyć, że taki deser nie wymaga pieczenia
Tę słodką roladę robię w sprytny sposób. Trudno uwierzyć, że taki deser nie wymaga pieczenia
Nadziewam podgrzybkami i zapiekam. Często robię na obiad po grzybobraniu
Nadziewam podgrzybkami i zapiekam. Często robię na obiad po grzybobraniu
To najlepszy przepis na purée. Wychodzi aksamitne i bardzo kremowe
To najlepszy przepis na purée. Wychodzi aksamitne i bardzo kremowe
Smakują jak kultowe słodycze. Działają jak zastrzyk energii i dobrego nastroju
Smakują jak kultowe słodycze. Działają jak zastrzyk energii i dobrego nastroju
Czy zieleniejący czosnek jest szkodliwy? Wiele osób nie wie i popełnia błąd
Czy zieleniejący czosnek jest szkodliwy? Wiele osób nie wie i popełnia błąd
Jesienią robię tylko takie risotto. Wychodzi kremowe i pełne smaku
Jesienią robię tylko takie risotto. Wychodzi kremowe i pełne smaku
To mój ulubiony jesienny obiad. O tej porze roku robię je co niedzielę
To mój ulubiony jesienny obiad. O tej porze roku robię je co niedzielę
Do placków robię grzybowy gulasz. Unosił się zapach jak z najlepszej restauracji
Do placków robię grzybowy gulasz. Unosił się zapach jak z najlepszej restauracji
Szybka i rozgrzewająca zupa. Syci na długo i nie obciąża żołądka
Szybka i rozgrzewająca zupa. Syci na długo i nie obciąża żołądka
Na imieniny zrobiłam tarte z sezonowym warzywem. Zniknęła w mgnieniu oka
Na imieniny zrobiłam tarte z sezonowym warzywem. Zniknęła w mgnieniu oka
Lepsze od placków ziemniaczanych. Dorzucam do nich składnik, który wszystko zmienia
Lepsze od placków ziemniaczanych. Dorzucam do nich składnik, który wszystko zmienia
Hiszpański przysmak wypełniam sezonowym warzywem. Zachwyca się nimi cała rodzina
Hiszpański przysmak wypełniam sezonowym warzywem. Zachwyca się nimi cała rodzina