Krokiety z kurczakiem

Krokiety to jedno z tych dań, które nigdy się nam nie przeje. Dlaczego? Przygotowujemy je na wiele ciekawych sposobów. I tym razem proponujemy Ci farsz z kurczakiem w rol głównej. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Naleśniki

  1. 1 szkl. mąka pszenna
  2. 1 szkl. mleko
  3. 1/2 szkl. woda gazowana
  4. 1 łyżka słodka papryka
  5. 3 szt. jajka
  6. 2 łyżki olej roślinny

Farsz

  1. 1 łyżeczka suszony czosnek
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprzu
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  5. 2 szt. filet z kurczaka gotowane
  6. 220 g serek śmietankowy
  7. 70 g koncentrat pomidorowy
  8. 1 łyżeczka słodka papryka

Panierowanie

  1. 2 szt. jajka
  2. 1 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania bazy na naleśniki. W tym celu połącz w misce: mąkę pszenną, słodką paprykę, mleko, wodę gazowaną, olej roślinny oraz jajka.

Obrazek

2. Ugotowanego kurczaka podziel na mniejsze kawałki.

Obrazek

3. Czas na farsz. W misce połącz: kurczaka, serek śmietankowy, koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, suszony czosnek, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Usmaż naleśniki.

Obrazek

5. Przygotowany farsz rozprowadź na gotowych naleśnikach, po czym zwiń.

Obrazek

6. Obtocz krokiety w jajkach i bułce tartej. Następnie podsmaż na patelni.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska