in

Kurczak w kremowym pesto

Obiadów z kurczakiem nigdy dość, dlatego znowu przychodzimy z ciekawą inspiracją. Tym razem towarzyszy mu kremowe pesto! Po prostu palce lizać 😉

Kurczak w kremowym pesto.
Kurczak w kremowym pesto.
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Podziel pierś z kurczaka na dwie części. Dopraw solą i pieprzem cytrynowym.
    Podziel pierś z kurczaka na dwie części. Dopraw solą i pieprzem cytrynowym.
  2. W naczyniu żaroodpornym rozprowadź ryż jaśminowy. Następnie dodaj śmietanę i zielone pesto.
    W naczyniu żaroodpornym rozprowadź ryż jaśminowy. Następnie dodaj śmietanę i zielone pesto.
  3. Jako kolejne składniki dodaj bulion, kawałki kurczaka i mozzarellę.
    Jako kolejne składniki dodaj bulion, kawałki kurczaka i mozzarellę.
  4. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!