Kurczak z ryżem i szpinakiem

Pyszny obiad przygotowany w jednym naczyniu? To naprawdę jest możliwe. Co więcej, już za chwilę sam się o tym przekonasz. Wystarczy, że zapoznasz się z poniższym przepisem na kurczaka z ryżem i szpinakiem, a wszystko stanie się jasne. Naprawdę warto!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. udka z kurczaka
  2. 3 szkl. ranch dressing
  3. 1/2 szt. cebula posiekana
  4. 3 ząbki czosnek
  5. 1 szkl. ryż
  6. 500 ml bulion rosołowy
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1 szkl. szpinak
  10. pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Obtocz w misce z ranch dressingiem 3 udka z kurczaka.

Obrazek

2. Następnie podsmaż je na patelni. I odstaw na chwilę.

Obrazek

3. Na tej samej patelni podsmaż cebulkę i czosnek.

Obrazek

4. Dodaj ryż oraz bulion rosołowy. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

5. Ponownie umieść w patelni udka z kurczaka i gotuj pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie dodaj szpinak i całość dobrze wymieszaj.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥