Wirtualna Polska

Lizako-ciasteczka z ciasta francuskiego z czekoladą i piankami. Dzieci będą nimi zachwycone!

Lizako-ciasteczka z ciasta francuskiego z czekoladą i piankami. Dzieci będą nimi zachwycone!

Chcesz zaskoczyć swoje dzieci domową przekąską, która będzie ładnie wyglądać i wspaniale smakować?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W takim razie ten przepis jest dla ciebie po prostu idealny! Będą to lizako-ciasteczka z ciasta francuskiego z czekoladą i kolorowymi piankami.

Dla urozmaicenia, możesz przyrządzić je razem z dziećmi. Takie zajęcie na pewno bardzo się im spodoba!

Lizako-ciasteczka z ciasta francuskiego z czekoladą i piankami. Dzieci będą nimi zachwycone!8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lizako-ciasteczka z ciasta francuskiego z czekoladą i piankami. Dzieci będą nimi zachwycone!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń ciasto francuskie na płaskiej powierzchni. Za pomocą foremek do ciastek, powyciskaj z niego różne kształty. Następnie pozbądź się niepotrzebnych resztek ciasta.
    Rozwiń ciasto francuskie na płaskiej powierzchni. Za pomocą foremek do ciastek, powyciskaj z niego różne kształty. Następnie pozbądź się niepotrzebnych resztek ciasta.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na wyciśniętym kawałku ciasta połóż patyczek do szaszłyka.
    Na wyciśniętym kawałku ciasta połóż patyczek do szaszłyka.
  3. Następnie poukładaj na nim połamaną czekoladę i kilka pianek.
    Następnie poukładaj na nim połamaną czekoladę i kilka pianek.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przykryj czekoladę i pianki wyciśniętym ciastem francuskim o tym samym kształcie. Dociśnij tak, aby brzegi dwóch kawałków ciasta skleiły się ze sobą. Następnie ponabijaj brzegi ciasta widelcem tak, jak na zdjęciu poniżej.
    Przykryj czekoladę i pianki wyciśniętym ciastem francuskim o tym samym kształcie. Dociśnij tak, aby brzegi dwóch kawałków ciasta skleiły się ze sobą. Następnie ponabijaj brzegi ciasta widelcem tak, jak na zdjęciu poniżej.
  5. Za pomocą pędzelka, nasmaruj ciasto francuskie białkiem z jajka.
    Za pomocą pędzelka, nasmaruj ciasto francuskie białkiem z jajka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Poukładaj lizako-ciastka na blaszce. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Poukładaj lizako-ciastka na blaszce. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 15 minut.
  7. Po 15 minutach wyjmij gotową przekąskę. Wygląda naprawdę ładnie. Smacznego!
    Po 15 minutach wyjmij gotową przekąskę. Wygląda naprawdę ładnie. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×