PrzepisMakaron chiński z warzywami

Makaron chiński z warzywami

Makaron chiński z warzywami to szybkie, łatwe i smaczne danie, które przygotujesz w jednej patelni. Cała rodzina będzie zachwycona!

Makaron chiński z warzywami
Pyszności

29.04.2020 | aktual.: 08.09.2020 12:22

W przygotowaniu marchewki pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

Sos

  1. 2 łyżki sos sojowy
  2. 2 łyżki miód
  3. 2 łyżki olej sezamowy
  4. 1 łyżka sos sriracha

Reszta składników

  1. 1 szt. zielona papryka
  2. 1 szt. marchewka
  3. 100 g grzyby shimeji
  4. 100 g świeży szpinak
  5. 1 chochla woda po ugotowanym makaronie
  6. 200 g makaron mie goreng
  7. 4 łyżki olej roślinny
  8. 3 ząbki czosnek
  9. 1 szt. cebula szalotka
  10. 3 cm świeży imbir
  11. 1 szt. czerwona papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu. W tym celu połącz: olej sezamowy, miód, sos sriracha i sos sojowy. Dokładnie wymieszaj aż zgęstnieje.

Obraz

2. Zzoodluj marchewkę.

Obraz

3. Następnie zalej makaron mie goreng wrzątkiem i odstaw na 15 minut.

Obraz

4. Na mocno rozgrzany olej roślinny wrzuć czosnek, cebulę szalotkę i imbir. Po chwili dodaj wcześniej przygotowany sos.

Obraz

5. Teraz dodaj dwa rodzaje papryki, zzoodlowaną marchewkę, makaron i grzyby.

Obraz

6. Nie zapomnij także o szpinaku i chochli wody po ugotowanym makaronie. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i gotuj przez 5 minut.

Obraz

7. I pyszny obiad jest już gotowy!

Obraz
Wybrane dla Ciebie