Makaron chiński z warzywami

Makaron chiński z warzywami to szybkie, łatwe i smaczne danie, które przygotujesz w jednej patelni. Cała rodzina będzie zachwycona!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu marchewki pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

Sos

  1. 2 łyżki sos sojowy
  2. 2 łyżki miód
  3. 2 łyżki olej sezamowy
  4. 1 łyżka sos sriracha

Reszta składników

  1. 1 szt. zielona papryka
  2. 1 szt. marchewka
  3. 100 g grzyby shimeji
  4. 100 g świeży szpinak
  5. 1 chochla woda po ugotowanym makaronie
  6. 200 g makaron mie goreng
  7. 4 łyżki olej roślinny
  8. 3 ząbki czosnek
  9. 1 szt. cebula szalotka
  10. 3 cm świeży imbir
  11. 1 szt. czerwona papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu. W tym celu połącz: olej sezamowy, miód, sos sriracha i sos sojowy. Dokładnie wymieszaj aż zgęstnieje.

Obrazek

2. Zzoodluj marchewkę.

Obrazek

3. Następnie zalej makaron mie goreng wrzątkiem i odstaw na 15 minut.

Obrazek

4. Na mocno rozgrzany olej roślinny wrzuć czosnek, cebulę szalotkę i imbir. Po chwili dodaj wcześniej przygotowany sos.

Obrazek

5. Teraz dodaj dwa rodzaje papryki, zzoodlowaną marchewkę, makaron i grzyby.

Obrazek

6. Nie zapomnij także o szpinaku i chochli wody po ugotowanym makaronie. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i gotuj przez 5 minut.

Obrazek

7. I pyszny obiad jest już gotowy!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Za komuny były hitem stołówek. Teraz możesz zrobić je w zdrowszej, lżejszej wersji
Za komuny były hitem stołówek. Teraz możesz zrobić je w zdrowszej, lżejszej wersji
O wiele lepsze od filetów z bułką tartą. Czeskie kotlety mają zaskakującą panierkę
O wiele lepsze od filetów z bułką tartą. Czeskie kotlety mają zaskakującą panierkę