Makaronowa babka z dodatkami

Jeśli myślałaś, że babka może występować tylko w słodkim wydaniu, już za chwilę przekonasz się, że wcale nie musi tak być. Oto makaronowa babka, która doskonale sprawdzi się jako pomysł na obiad.

Makaronowa babka z dodatkami10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaronowa babka z dodatkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć wołowinę. Po chwili dodaj posiekaną w kostkę cebulę i pomidory.
    Na rozgrzaną patelnię wrzuć wołowinę. Po chwili dodaj posiekaną w kostkę cebulę i pomidory.
  2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
    Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
  3. Do garnka z mlekiem dodaj mozzarellę, cheddar i parmezan.
    Do garnka z mlekiem dodaj mozzarellę, cheddar i parmezan.
  4. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i dodaj ugotowany makaron.
    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i dodaj ugotowany makaron.
  5. Następnie wrzuć do garnka wcześniej przygotowaną wołowinę oraz brokuł. Całość wymieszaj.
    Następnie wrzuć do garnka wcześniej przygotowaną wołowinę oraz brokuł. Całość wymieszaj.
  6. Przełóż makaronową mieszankę do formy do pieczenia i piecz ją przez 40 minut w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku.
    Przełóż makaronową mieszankę do formy do pieczenia i piecz ją przez 40 minut w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku.
  7. Posyp danie mozzarellą i ponownie włóż ją do piekarnika (temp. 200°Celsjusza, 10 minut).
    Posyp danie mozzarellą i ponownie włóż ją do piekarnika (temp. 200°Celsjusza, 10 minut).
  8. Makaronową babkę podziel na kawałki i to wszystko!
    Makaronową babkę podziel na kawałki i to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×