Muszelki w kremowo-pomidorowym sosie z wołowiną

Tym razem mamy dla Was przepis na pyszny makaron z wołowiną w roli głównej. Idealny pomysł na genialny obiad ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 250 g makaron muszelki ugotowany
  2. 1 łyżka oliwa z oliwek
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 1 łyżka suszone pomidory
  6. ser do posypania
  7. 500 g wołowina
  8. 1 szt. cebula
  9. 2 ząbki czosnek
  10. 1,5 łyżeczki zioła prowansalskie
  11. 2 łyżki mąka
  12. 2 szkl. bulion wołowy
  13. 1 puszka sos pomidorowy
  14. 3/4 szkl. śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż wołowinę. Odłóż na bok.

Obrazek

2. Na tej samej patelni połącz ze sobą: cebulę, czosnek, zioła prowansalskie oraz suszone pomidory.

Obrazek

3. Następnie dodaj mąkę, bulion, sól, pieprz oraz sos pomidorowy.

Obrazek

4. Jako ostatnie składniki na patelni powinny znaleźć się: podsmażona wołowina, ugotowany makaron i śmietanka.

Obrazek

5. Gotowe danie udekoruj żółtym serem i natką pietruszki.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀