Ostre kęski z kurczaka w fitowej wersji

Tym razem mamy dla Ciebie ostre kęski z kurczaka w lżejszym wydaniu. Możesz podać je na wiele ciekawych sposobów, przez co nigdy Ci się nie znudzą!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 3 łyżki masło orzechowe
  3. 2 łyżki oliwa z oliwek
  4. 1 łyżka sos sojowy
  5. 4 łyżki mleko kokosowe
  6. 2 szt. ząbki czosnku
  7. 1 szt. świeży imbir starty
  8. 1 łyżka ocet ryżowy
  9. 1/2 łyżeczki płatki chili
  10. 1 szczypta sól
  11. 1 szczypta pieprz

Dodatki

  1. 1/2 szt. czerwona papryka
  2. 1/2 szt. żółta papryka
  3. 1 łyżka nasiona sezamu
  4. 1/4 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie dodaj masło orzechowe,

Obrazek

2. ...mleko kokosowe, sos sojowy, imbir, czosnek, ocet ryżowy, chili, pieprz i sól.

Obrazek

3. Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Dodaj posiekaną drobno czerwoną i żółtą paprykę. Polej również oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥