Pancakes ze ślimakiem – czyli genialne naleśniki ze wzorkiem

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie choćby jednego tygodnia bez naleśników w stylu amerykańskim – pancakes. Są tak pyszne, puszyste i delikatne. Po prostu niebo w gębie!



A Ty lubisz pancakes’y?? Jeśli tak, w jakiej formie podajesz je najczęściej?
Zobacz także: Pizzowe pancakes
Składniki:
Porcje- 250 g mąka pszenna luksusowa
- 2 łyżki proszek do pieczenia
- 300 ml mleko
- 4 łyżki syrop klonowy
- 3 łyżki masło
- 2 łyżki cukier brązowy
- 3 łyżki masło orzechowe
- 1 łyżka cynamon
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania mieszanki na naleśniki. W tym celu połącz ze sobą: jajka, mleko, syrop klonowy, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Odstaw na bok.
- Teraz czas na przygotowanie mieszanki z masła orzechowego, cukru brązowego, cynamonu i masła.
- Połącz składniki i przełóż do woreczka. Odetnij jeden róg.
- Na patelni umieść mieszankę na pancakes'a. Przy pomocy woreczka (domowej roboty rękaw cukierniczy) zrób wzorek.
- Gotowe naleśniki możesz podawać z syropem klonowym i owocami!
Komentarze