Pieczone faworki z OVI

Pieczone faworki z OVI to nasze najnowsze odkrycie. Nie dość, że przygotujesz je w szybszy i łatwiejszy sposób, to jeszcze w zdrowym wydaniu. Czego chcieć więcej?

ObrazekFaworki z cukrem pudrem - Pyszności; Foto Canva.com
Pyszności

Nasze faworki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1,5 szkl. mąka pszenna
  2. 1,5 łyżeczki proszek do piecznia
  3. 1 szczypta sól
  4. 3 łyżki śmietana 22%
  5. 3 szt. żółtka
  6. 2 łyżki masło

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować ciasto na faworki, połącz na stolnicy: mąkę, proszek do pieczenia, sól, śmietanę, żółtka i masło. Następnie zagnieć.

Obrazek

2. Ciasto podziel na pół, po czym rozwałkuj - grubość ciasta powinna mieć 2 mm.

Obrazek

3. Teraz podziel je na mniejsze kawałki przy pomocy radełka. W każdym kawałku zrób dodatkowo nacięcie (jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

4. Przepleć obie koncówki faworka przez powstały otwór. Następnie piecz w Ovi przez 6 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek
Faworki - Pyszności

5. Gotowe faworki posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯