Pierogi z grzybami

Uwielbiacie pierogi? Jeśli tak, mamy dla Was coś wyjątkowego ❤️ Pierogom w takim wydaniu nie odmówi największy twardziel ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Farsz

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 1 szt. cebula posiekana drobno
  5. 250 g podgrzybki

Ciasto

  1. 3 łyżki mąka
  2. 1 łyżeczka cukier
  3. 120 ml ciepłe mleko
  4. 1 łyżeczka drożdże instant
  5. 250 g mąka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 250 g ziemniaki ugotowane i tłuczone
  8. 25 g masło roztopione
Sposób przygotowania:

1. W małej miseczce połącz ze sobą mąkę, cukier, 4 łyżki ciepłego mleka oraz drożdże instant. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Obrazek

2. Do dużej miski przesyp mąkę. Następie dodaj przygotowane ziemniaki, rozczyn, sól, resztę mleka i roztopione masło.

Obrazek

3. Ze wszystkich składników stwórz ciasto (jak na zdjęciu poniżej). I odstaw pod przykryciem na ok. 45 minut.

Obrazek

4. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą cebulę, podgrzybki, sól, pieprz i natkę pietruszki.

Obrazek

5. Teraz rozwałkuj ciasto drożdżowe i wytnij z niego koła. Następnie umieść na każdym kawałku przygotowany farsz. Ulep pierogi i smaż je na rozgrzanym oleju.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia