Pyszne rogaliki z nadzieniem jabłkowo-cynaomonowym. Kiedy ich spróbujesz, zakochasz się w nich!

Masz ochotę na smaczny, domowy deser, którym zaskoczyłbyś swoją rodzinę lub przyjaciół, ale nie masz na niego pomysłu? Nie przejmuj się, ponieważ właśnie go znalazłeś.

Pyszności

Nie znam chyba osoby, która nie kochałaby smaku rogalików croissant. W tym artykule pokażę ci ciekawą propozycję ich podania - z pysznym jabłkowo-cynamonowym nadzieniem. Ich przyrządzenie jest naprawdę proste.

A więc do dzieła! Dokładna instrukcja znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. jabłka
  2. 1 opak. ciasto francuskie
  3. 115 g cukier brązowy
  4. 50 ml lemoniada
  5. 1/2 łyżeczki cynamonu
  6. 1 łyżeczka olejek waniliowy
Sposób przygotowania:
1. Obierz jabłka. Każde z nich przekrój na 4 części. Nie zapomnij o usunięciu rdzeni w jabłkach.
2. Rozwiń ciasto francuskie i przekrój je na 8 trójkątów. Na jednym z boków każdego trójkąta umieść po kawałku jabłka. Zawiń w rulonik. Pamiętaj, aby dobrze docisnąć końcówki, aby w czasie pieczenia nic nie wypadło z rogalika.
3. Ułóż rogaliki na blaszce do pieczenia.
4. Rozgrzej garnek, a następnie wrzuć do niego cukier i lemoniadę. Dokładnie wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, dodaj cynamon i olejek waniliowy. Mieszaj tak długo, aż mikstura będzie miała gładką i jednolitą konsystencję. Następnie zdejmij z ognia.
5. Za pomocą łyżki polej rogaliki przygotowaną polewą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
6. Po 30 minutach wyjmij gotowy deser z piekarnika. Zanim go podasz, poczekaj aż trochę ostygnie.
7. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇