WAŻNE
TERAZ

Trump rozmawiał z Putinem. Jest komunikat Białego Domu

Sernik creme brulee

Jeśli masz słabość do kultowego deseru z Francji, nasza propozycja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Po prostu palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Reszta składników

  1. 1/3 szkl. cukier
  2. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  3. maliny do dekoracji
  4. 350 g ser na sernik
  5. 3/4 szkl. cukier
  6. 3 szt. jajka
  7. 2 szt. żółtka
  8. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  9. 3 łyżki mąka
  10. 1/4 szkl. śmietanka 18%

Spód

  1. 200 g herbatniki pokruszone
  2. 6 łyżek masło roztopione
  3. 1/4 szkl. cukier

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz rozdrobnione herbatniki, roztopione masło oraz cukier. Przełóż do formy i uformuj spód przy pomocy szklanki.

Obrazek

2. Teraz zajmij się przygotowaniem masy serowej. Przy użyciu miksera połącz ser, cukier, ekstrakt waniliowy, jajka oraz żółtka.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj: mąkę, proszek do pieczenia i śmietankę 18%.

Obrazek

4. Spód formy zabezpiecz przy pomocy folii aluminiowej i wstaw do większego naczynia żaroodpornego. W środku formy umieść masę serową. A dookoła rozprowadź wodę. Piecz przez 1,5 godziny (temp. 160 stopni Celsjusza). Pozostaw w wyłączonym piekarniku przez godzinę. Po czym umieść na całą noc w lodówce.

Obrazek

5. Przed podaniem posyp cukrem i użyj palnika. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat