Sernik na zimno z chia w wydaniu fit

Tym razem mamy dla Ciebie sernik na zimno z chia. Co więcej, jest on w wersji fit. Nie musimy chyba dodawać, że to po prostu idealna kombinacja ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Polewa borówkowa

  1. 1 szt. limonka sok
  2. 1 łyżka agar agar
  3. 350 g borówka amerykańska
  4. 40 g erytrytol

Spód

  1. 1 szkl. krojone migdały
  2. 1 szkl. płatki owsiane
  3. 1/3 szkl. miód
  4. 2 łyżki olej kokosowy

Masa jogurtowa

  1. 300 ml mleko
  2. 600 g jogurt naturalny
  3. 50 g nasiona chia
  4. 2 łyżki agar agar

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podpiecz migdały i płatki owsiane.

Obrazek

2. Następnie dodaj miód i olej kokosowy. Dokładnie wymieszaj i umieść mieszankę w formie do pieczenia. Przy pomocy zwykłej szklanki uformuj spód sernika.

Obrazek

3. Na palniku połącz ze sobą mleko i agar agar. Po czym połącz powstałą mieszankę z jogurtem i nasionami chia.

Obrazek

4. Przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 4 godziny.

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj kolejną mieszankę. W tym celu połącz na palniku: borówki amerykańskie, erytrytol i sok z limonki. Kiedy mieszanka zacznie wrzeć, dodaj agar agar.

Obrazek

6. Przelej do formy i ponownie wstaw do lodówki. Tym razem na 2 godziny. udekoruj według uznania i sernik na zimno jest już gotowy!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀