in

Sernik Piña Colada bez pieczenia

Uwielbiamy desery bez pieczenia 😉 Dlatego dziś przychodzimy z kolejną, szaloną propozycją ❤️😘👍

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce zmiksuj ze sobą serek śmietankowy i cukier puder. Po chwili dodaj sok ananasowy oraz biały rum. Odstaw na bok.
    W misce zmiksuj ze sobą serek śmietankowy i cukier puder. Po chwili dodaj sok ananasowy oraz biały rum. Odstaw na bok.
  2. Przelej do miski 200 ml śmietanki 36%. Ubij ją i połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką.
    Przelej do miski 200 ml śmietanki 36%. Ubij ją i połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką.
  3. Do pustej miski ponownie przelej śmietankę 36% (200 ml). Tym razem połącz ją z wiórkami kokosowymi.
    Do pustej miski ponownie przelej śmietankę 36% (200 ml). Tym razem połącz ją z wiórkami kokosowymi.
  4. Z herbatników i roztopionego masła stwórz spód ciasta. Na wierzchu ułóż kawałki ananasa.
    Z herbatników i roztopionego masła stwórz spód ciasta. Na wierzchu ułóż kawałki ananasa.
  5. Następnie stwórz warstwę z mieszanki z rumem, a kolejną warstwę ułóż z mieszanki z wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
    Następnie stwórz warstwę z mieszanki z rumem, a kolejną warstwę ułóż z mieszanki z wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
  6. Smacznego!
    Smacznego!