Sernik Piña Colada bez pieczenia

Uwielbiamy desery bez pieczenia ? Dlatego dziś przychodzimy z kolejną, szaloną propozycją ❤️??



Składniki:
Porcje- 500 g serek śmietankowy
- 75 g cukier puder
- 200 ml sok ananasowy
- 50 ml rum biały
- 400 ml śmietanka 36 % podzielona na pół
- 50 g wiórki kokosowe
- 250 g herbatniki maślane pokruszone
- 100 g masło roztopione
- 350 g ananas świeży podzielony na kawałki
Sposób przygotowania:
- W misce zmiksuj ze sobą serek śmietankowy i cukier puder. Po chwili dodaj sok ananasowy oraz biały rum. Odstaw na bok.
- Przelej do miski 200 ml śmietanki 36%. Ubij ją i połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką.
- Do pustej miski ponownie przelej śmietankę 36% (200 ml). Tym razem połącz ją z wiórkami kokosowymi.
- Z herbatników i roztopionego masła stwórz spód ciasta. Na wierzchu ułóż kawałki ananasa.
- Następnie stwórz warstwę z mieszanki z rumem, a kolejną warstwę ułóż z mieszanki z wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
- Smacznego!
Komentarze