in ,

Sernik truskawkowy bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie sernika truskawkowego bez pieczenia. Jest przepyszny!

Sernik truskawkowy bez pieczenia
Sernik truskawkowy bez pieczenia
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. 1/3 ilości truskawek pokrój na 4 części. Resztę truskawek przekrój na pół. Truskawki pocięte na 4 części wsyp do miski i dodaj do nich 4 łyżki cukru puder i 1/2 łyżki soku z cytryny. Włóż miseczkę do mikrofali na 3 minuty.
     1/3 ilości truskawek pokrój na 4 części. Resztę truskawek przekrój na pół. Truskawki pocięte na 4 części wsyp do miski i dodaj do nich 4 łyżki cukru puder i 1/2 łyżki soku z cytryny. Włóż miseczkę do mikrofali na 3 minuty.
  2. Do miski włóż serek śmietankowy, jogurt naturalny, śmietankę 30%, 1 łyżkę soku z cytryny, 2,5 łyżki cukru pudru i żelatynę. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj truskawkową mieszankę i ponownie wymieszaj.
    Do miski włóż serek śmietankowy, jogurt naturalny, śmietankę 30%, 1 łyżkę soku z cytryny, 2,5 łyżki cukru pudru i żelatynę. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj truskawkową mieszankę i ponownie wymieszaj.
  3. Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki oraz roztopione masło i przesyp do okrągłej blaszki. Wygładź wierzch, a następnie wylej zawartość miski. Włóż blaszkę do lodówki, aż do związania.
    Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki oraz roztopione masło i przesyp do okrągłej blaszki. Wygładź wierzch, a następnie wylej zawartość miski. Włóż blaszkę do lodówki, aż do związania.
  4. Na wierzchu sernika ułóż odłożone wcześniej części truskawek, a następnie wylej na nie galaretkę. Włóż do lodówki, aż do związania galaretki.
    Na wierzchu sernika ułóż odłożone wcześniej części truskawek, a następnie wylej na nie galaretkę. Włóż do lodówki, aż do związania galaretki.
  5. Kiedy galaretka się zwiąże, wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój sernik na kawałki. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać go z wierzchu cukrem pudrem.
    Kiedy galaretka się zwiąże, wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój sernik na kawałki. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać go z wierzchu cukrem pudrem.
  6. Smacznego!