Wirtualna Polska

Sernik truskawkowy bez pieczenia

Sernik truskawkowy bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie sernika truskawkowego bez pieczenia. Jest przepyszny!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sernik truskawkowy bez pieczenia
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sernik truskawkowy bez pieczenia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. 1/3 ilości truskawek pokrój na 4 części. Resztę truskawek przekrój na pół. Truskawki pocięte na 4 części wsyp do miski i dodaj do nich 4 łyżki cukru puder i 1/2 łyżki soku z cytryny. Włóż miseczkę do mikrofali na 3 minuty.
     1/3 ilości truskawek pokrój na 4 części. Resztę truskawek przekrój na pół. Truskawki pocięte na 4 części wsyp do miski i dodaj do nich 4 łyżki cukru puder i 1/2 łyżki soku z cytryny. Włóż miseczkę do mikrofali na 3 minuty.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Do miski włóż serek śmietankowy, jogurt naturalny, śmietankę 30%, 1 łyżkę soku z cytryny, 2,5 łyżki cukru pudru i żelatynę. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj truskawkową mieszankę i ponownie wymieszaj.
    Do miski włóż serek śmietankowy, jogurt naturalny, śmietankę 30%, 1 łyżkę soku z cytryny, 2,5 łyżki cukru pudru i żelatynę. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj truskawkową mieszankę i ponownie wymieszaj.
  3. Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki oraz roztopione masło i przesyp do okrągłej blaszki. Wygładź wierzch, a następnie wylej zawartość miski. Włóż blaszkę do lodówki, aż do związania.
    Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki oraz roztopione masło i przesyp do okrągłej blaszki. Wygładź wierzch, a następnie wylej zawartość miski. Włóż blaszkę do lodówki, aż do związania.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na wierzchu sernika ułóż odłożone wcześniej części truskawek, a następnie wylej na nie galaretkę. Włóż do lodówki, aż do związania galaretki.
    Na wierzchu sernika ułóż odłożone wcześniej części truskawek, a następnie wylej na nie galaretkę. Włóż do lodówki, aż do związania galaretki.
  5. Kiedy galaretka się zwiąże, wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój sernik na kawałki. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać go z wierzchu cukrem pudrem.
    Kiedy galaretka się zwiąże, wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój sernik na kawałki. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać go z wierzchu cukrem pudrem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×