Kategorie PizzaPrzekąski

Ślimakowa pizza w trzech wersjach

Dzisiejsza propozycja sprawdzi się doskonale zarówno jako kolacja, jak i przekąska na imprezę. Co więcej, przygotowując jeden przepis, możesz stworzyć trzy warianty smakowe 🙂 Czego chcieć więcej?

Ślimakowa pizza w trzech wersjach6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ślimakowa pizza w trzech wersjach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Połącz ze sobą dwa spody do ciasta. Następnie podziel je na 3 pasy i posyp mozzarellą.
    Połącz ze sobą dwa spody do ciasta. Następnie podziel je na 3 pasy i posyp mozzarellą.
  2. Na pierwszym pasie ułóż kawałki boczku i cebuli. Na drugim szynkę, pieczarki i bazylię. Zaś na trzecim wołowinę i suszone pomidory.
    Na pierwszym pasie ułóż kawałki boczku i cebuli. Na drugim szynkę, pieczarki i bazylię. Zaś na trzecim wołowinę i suszone pomidory.
  3. Każdy pas zwiń w rulon i utwórz z niego ślimaka.
    Każdy pas zwiń w rulon i utwórz z niego ślimaka.
  4. Umieść ślimaki w blaszce do pieczenia. Rozprowadź na nich sos pomidorowy i posyp żółtym serem. Piecz w rozgrzanym piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza) przez 30 minut.
    Umieść ślimaki w blaszce do pieczenia. Rozprowadź na nich sos pomidorowy i posyp żółtym serem. Piecz w rozgrzanym piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza) przez 30 minut.
  5. I gotowe!
    I gotowe!
Ślimakowa pizza w trzech wersjach

Jeśli lubicie pizzę, mamy dla Was 3 nietypowe rozwiązania, które mogą stać się hitem na każdej imprezie 👍 Pomysłowe i oryginalne zarazem 😊

Posted by Pyszności on Thursday, April 26, 2018
216937