Ślimakowa pizza w trzech wersjach

Dzisiejsza propozycja sprawdzi się doskonale zarówno jako kolacja, jak i przekąska na imprezę. Co więcej, przygotowując jeden przepis, możesz stworzyć trzy warianty smakowe 🙂 Czego chcieć więcej?
Składniki:
Porcje- 2 szt. spód do pizzy
- 400 g mozzarella
- 100 g boczek
- 100 g szynka gotowana
- 100 g mięso wołowe
- 1/4 szt. cebula podsmażona
- 20 g suszone pomidory
- 5 liści bazylia
- 30 g pieczarki podsmażone
- 30 g sos pomidorowy
Sposób przygotowania:
- Połącz ze sobą dwa spody do ciasta. Następnie podziel je na 3 pasy i posyp mozzarellą.
- Na pierwszym pasie ułóż kawałki boczku i cebuli. Na drugim szynkę, pieczarki i bazylię. Zaś na trzecim wołowinę i suszone pomidory.
- Każdy pas zwiń w rulon i utwórz z niego ślimaka.
- Umieść ślimaki w blaszce do pieczenia. Rozprowadź na nich sos pomidorowy i posyp żółtym serem. Piecz w rozgrzanym piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza) przez 30 minut.
- I gotowe!
Komentarze