Niezwykły tort, którego przygotowanie zajmie ci zaledwie 10 minut. Wygląda zjawiskowo!

Torty bardzo często towarzyszą nam przy ważnych okazjach, takich jak ślub, urodziny, imieniny czy też rocznice. Wykonujemy je też, kiedy chcemy poczęstować czymś słodkim gości, rodzinę lub znajomych. Jedynym minusem tortów jest to, że ich samodzielne przygotowanie jest dość pracochłonne.

Obrazek
Pyszności

Już za chwilę pokażę ci świetne rozwiązanie tego problemu. Rozwiązaniem tym jest niezwykły tort z owocami, którego przygotowanie zajmie ci zaledwie 10 minut. Pewnie zastanawiasz się teraz, jak to jest w ogóle możliwe. Podpowiem ci, że wszystko to dzięki jednemu składnikowi, którym jest... arbuz.

Dokładną instrukcję znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 1 szt. arbuz
  2. 500 ml śmietana 30%
  3. 80 g cukier brązowy
  4. skórka z cytryny
  5. 1 szt. kiwi obrane i pokrojone w cienkie plastry
  6. truskawki
  7. maliny
  8. jagody
  9. migdały prazone
  10. czekolada starta
Sposób przygotowania:
1. Odetnij obydwie końcówki arbuza tak, aby z obydwóch stron mógł swobodnie stać na płaskiej powierzchni.
2. Dokładnie obierz arbuza ze skórki i otaczającej go powłoki.
3. Do miski włóż śmietanę, cukier brązowy i startą skórkę z cytryny i wymieszaj. Za pomocą miksera ubij na kremową masę.
4. Za pomocą szpatułki do tortu, równomiernie nasmaruj arbuza przygotowaną przed chwilą masą kremową.
5. Poukładaj owoce na torcie. Tutaj opcji jest wiele - każdy może ułożyć je w własny, unikalny sposób. My zrobiliśmy to tak:
6. Nie zapomnij o bokach tortu!
7. Na koniec, posyp tort startą czekoladą i prażonymi migdałami. Zrób to zarówno na szczycie, jak i na bokach tortu.
8. I gotowe! To było bardzo proste, prawda?
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟