PrzepisŚniadanieTosty czekoladowe z bananami

Tosty czekoladowe z bananami

Tosty czekoladowe z bananami
Pyszności
06.05.2018 17:00, aktualizacja: 06.05.2018 17:49

Dzisiejsza przekąska na pewno zagości w Waszych domach, a wszystko to za sprawą niesamowitego smaku i ciekawej formy ?

Składniki:

  1. 1 opakowanie chleb tostowy
  2. 1 tabliczka mleczna czekolada
  3. 4 szt. banany
  4. 3 szt. jajka
  5. 1 szkl. śmietanka 30%
  6. 1/4 szkl. mleko
  7. 2 łyżki cukier
  8. 1 łyżka cukier waniliowy
Sposób przygotowania:

1. Od chleba tostowego odetnij skórki. Następnie z 4 kromek uformuj pionowy pas. Rozwałkuj go przy pomocy wałka.

Obraz

2. Na chlebie rozprowadź roztopioną czekoladę. Następnie ułóż plastry bananów i zwiń w rulon.

Obraz

3. W misce połącz ze sobą jajka i śmietankę.

Obraz

4. Następnie dodaj mleko, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Roladki ułóż w formie do pieczenia. Potem zalej je przygotowaną wcześniej mieszanką i piecz przez 35 minut w rozgrzanym piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także