PrzepisFitWarzywne falafele z hummusem

Warzywne falafele z hummusem

Warzywne falafele z hummusem
Pyszności
25.09.2018 18:30, aktualizacja: 26.09.2018 10:09

Tym razem chcielibyśmy udowodnić Wam, że przekąski nie zawsze muszą być kaloryczne i mega ciężkie. Nasze warzywne falafele z hummusem są na to najlepszym dowodem! ❤️

Tego przepisu fit po prostu nie możecie przegapić ?

Składniki:

Falafele

  1. 1 szt. cukinia posiekana w drobną kostkę
  2. 1 szt. marchewka pokrojona w plastry
  3. 1 szt. cebula posiekana w drobną kostkę
  4. 1 szt. brokuł podzielony na mniejsze części
  5. 1 opakowanie Hummus „Z gruntu dobre” z suszonymi pomidorami
  6. 1/2 szkl. otręby pszenne
  7. 2 szt. jajka
  8. 1 łyżeczka sól

Dodatkowo

  1. 1 opakowanie Hummus „Z gruntu dobre” z suszonymi pomidorami jako dip

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą cukinię, marchewkę, cebulę i brokuł.

Obraz

2. Następnie przesyp warzywną mieszankę do większej miski i dodaj do niej: hummus, jajka, otręby pszenne i sól.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki uformuj falafele i umieść je na blaszce do pieczenia.

Obraz

4. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotową przekąskę możesz podawać z hummusem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także