Zawijaniec z sosem pomidorowym, pepperoni, papryką, serem i bazylią

Poniżej zobaczysz przepis na pysznego zawijańca z sosem pomidorowym, pepperoni, papryką, serem i bazylią.

Zawijaniec z sosem pomidorowym, pepperoni, papryką, serem i bazylią
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zawijaniec z sosem pomidorowym, pepperoni, papryką, serem i bazylią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń spód do pizzy i pokrój go na równej wielkości trójkąty. Ułóż trójkąty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, jak na zdjęciu poniżej.
    Rozwiń spód do pizzy i pokrój go na równej wielkości trójkąty. Ułóż trójkąty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, jak na zdjęciu poniżej.
  2. Nasmaruj środek ciasta sosem pomidorowym i ułóż plastry pepperoni. (zostaw trochę sosu do wykończenia)
    Nasmaruj środek ciasta sosem pomidorowym i ułóż plastry pepperoni. (zostaw trochę sosu do wykończenia)
  3. Na papperoni ułóż pokrojoną paprykę, a następnie posyp ją startym serem żółtym. Ułóż liście bazylii.
    Na papperoni ułóż pokrojoną paprykę, a następnie posyp ją startym serem żółtym. Ułóż liście bazylii.
  4. Nasmaruj ciasto jajkiem i zawiń trójkąty do środka.
    Nasmaruj ciasto jajkiem i zawiń trójkąty do środka.
  5. Nasmaruj ciasto z wierzchu jajkiem i posyp oregano. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
    Nasmaruj ciasto z wierzchu jajkiem i posyp oregano. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
  6. Po 25 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i nasmaruj ciasto z wierzchu resztą sosu pomidorowego. Posyp startym parmezanem i włóż do piekarnika na dodatkowe 4 minuty.
    Po 25 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i nasmaruj ciasto z wierzchu resztą sosu pomidorowego. Posyp startym parmezanem i włóż do piekarnika na dodatkowe 4 minuty.
  7. Po 4 minutach wyjmij zawijańca z piekarnika i pokrój go na kawałki.
    Po 4 minutach wyjmij zawijańca z piekarnika i pokrój go na kawałki.
  8. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×