Zielone naleśniki z warzywnym farszem

Tym razem Pyszności przychodzą do Was z pomysłem na naleśniki w zielonym wydaniu :) Jeśli chcecie się dowiedzieć jak je przygotować, koniecznie zapoznajcie się z całą recepturą :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 pęczek pietruszka
  2. 1 łyżka oliwa z oliwek
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 200 g ser żółty
  5. 2 szczypty sól
  6. 1 szkl. mąka
  7. 1 szt. jajko
  8. 1 szkl. mleko
  9. 1/2 szkl. woda
  10. 1/2 szt. cebula
  11. 300 g pieczarki
  12. 1/2 szt. papryka czerwona
Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj ze sobą pęczek pietruszki, oliwę i sól.

Obrazek

2. Następnie w mikserze połącz z sobą mąkę, jajko, mleko i wodę. Po chwili dodaj pietruszkową mieszankę i wymieszaj.

Obrazek

3. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.

Obrazek

4. Następnie na patelni podsmaż ze sobą cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

5. Na każdy naleśnik nałóż farsz i zwiń w rulon. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne