Tym razem Pyszności przychodzą do Was z pomysłem na naleśniki w zielonym wydaniu :) Jeśli chcecie się dowiedzieć jak je przygotować, koniecznie zapoznajcie się z całą recepturą :)
Pyszności
20.02.2018 | aktual.: 20.02.2018 19:15
Składniki:
1 pęczek pietruszka
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczypta pieprz
200 g ser żółty
2 szczypty sól
1 szkl. mąka
1 szt. jajko
1 szkl. mleko
1/2 szkl. woda
1/2 szt. cebula
300 g pieczarki
1/2 szt. papryka czerwona
Sposób przygotowania:
1. W blenderze zmiksuj ze sobą pęczek pietruszki, oliwę i sól.
2. Następnie w mikserze połącz z sobą mąkę, jajko, mleko i wodę. Po chwili dodaj pietruszkową mieszankę i wymieszaj.
3. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.
4. Następnie na patelni podsmaż ze sobą cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
5. Na każdy naleśnik nałóż farsz i zwiń w rulon. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).