Zimowa herbata z naturalnymi składnikami

Zimowa herbata z naturalnymi składnikami to niezastąpiony napój zimowych miesięcy. Dzięki niej długie i mroźne wieczory staną się mniej uciążliwe.

Obrazek
Pyszności

Przy przygotowaniu zimowej herbaty z naturalnymi składnikami pomogła nam  wyciskarka wolnoobrotowa marki Philips.

Składniki:

  1. 100 g żurawina świeża
  2. 4 cm kurkuma świeża
  3. 5 cm imbir świeży
  4. 1 szt. cytryna
  5. kilka szt. goździki
  6. kilka szt. cynamon laski
  7. 4 łyżki szałwia
  8. 4 łyżeczki miód

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej przygotuj sok ze świeżej żurawiny, kurkumy, imbiru i cytryny.

Obrazek

2. W szklance umieść kilka goździków i dwie laski cynamonu. Na koniec dodaj zaparzacz do herbaty z szałwią.

Obrazek

3. Wlej do szklanki wrzątek. Zaparzaj całość ok. 10 minut.

Obrazek

4. Teraz dodaj 40 ml wcześniej przygotowanego soku.

Obrazek

5. Nie zapomnij także o łyżeczce miodu.

Obrazek

6. I to wszystko! Pyszna herbata jest już gotowa ❤️

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥