Zupa krem bez gotowania

Pewnie w pierwszej chwili pomyślicie, że to niemożliwe, a jednak! Zupę pomidorową można przygotować w piekarniku ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 8 szt. pomidor rzymski
  2. 3 szt. cebula
  3. 5 szt. ząbki czosnku
  4. 3 łyżki oliwa z oliwek
  5. 1 szkl. śmietanka 30%
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 szt. chleb graham
  9. 70 g czerwone pesto do posmarowania

Sposób przygotowania:

1. Pomidory rzymskie podziel na pół. Następnie przenieś do formy do pieczenia, dodając również cebulę, czosnek oraz oliwę z oliwek. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Usuń skórkę z pomidorów. Następnie przełóż mieszankę do blendera. Nie zapomnij dodać również śmietanki...

Obrazek

3. ...soli i pierzu.

Obrazek

4. I zupa jest już gotowa. Posmaruj jeszcze chleb czerwonym pesto i uczta jest już gotowa.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀