Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami

Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami to genialny pomysł na szybki i łatwy w przygotowaniu deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!



Zobacz także: 3-kolorowe ciasto owocowe na zimno
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 1 szt. jajko
- 1 słoik dżem wiśniowy
- 1/4 szkl. cukier brązowy z cynamonem
- 2 szt. jabłka
Sposób przygotowania:
- Podziel ciasto francuskie na 8 części.
- Na każdym elemencie rozprowadź dżem wiśniowy, zaś na wierzchu umieść plastry jabłek.
- Posyp owoce mieszanką brązowego cukru i cynamonu. Nie zapomnij również posmarować wystających boków roztrzepanym jajkiem.
- Umieść kieszonki z jabłkami w formie do pieczenia. Następnie piecz je przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Gotowy deser posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze