WAŻNE
TERAZ

Premier zdradził nową nazwę CPK. "Polska rozwija skrzydła"

Magda Gessler dodaje do rosołu bardzo kontrowersyjny składnik. Używa go już od lat

Najlepszy rosół to taki, który jest przygotowywany według tradycyjnych, domowych receptur. Pomimo tego, że sposób przygotowania rosołu wygląda podobnie, to są pewne szczegóły, dzięki którym twoja zupa zyska naprawdę wyjątkowy smak. Czy zastosowanie popularnego składnika zimowych herbat to dobre rozwiązanie? Okazuje się, że tak, a rosół Magdy Gessler jest tu najlepszym przykładem.

ObrazekRosół Magdy Gessler - Pyszności; Foto Canva.com i screen ze strony https://www.instagram.com/magdagessler_official/
Karol Wiak

Rosół Magdy Gessler - dzięki jednemu składnikowi nabiera wyjątkowego smaku

Są takie zupy, które z pewnością lubisz spożywać, niezależnie od pory roku. Do takiej kategorii w Twoim menu, na pewno należy rosół. Przygotowany według domowej receptury, z dodatkiem makaronu, smakuje wybornie. Są pewne patenty, które w dużym stopniu wzbogacają smak tej zupy. Zaleca się np. łączyć różne rodzaje mięs, czy dodawać wyjątkowe aromatyczne przyprawy. W przypadku tej drugiej opcji, można mówić o pewnego rodzaju zaskoczeniu, gdy weźmie się pod uwagę rosół Magdy Gessler. Czym zupa popularnej restauratorki różni się od twojego rosołu?

Obrazek
Goździki - Pyszności; Foto Canva.com

Z pewnością tym, że jako przyprawa zostają dodane tam goździki. Nie tylko wzmacniają one smak tej popularnej polskiej zupy, ale również wspomagają funkcje całego układu trawiennego, rozgrzewają i wzmacniają naszą odporność. To i o wiele więcej zyskasz, jeśli dodasz tę azjatycką przyprawę do gotującego się rosołu.

Dlaczego warto przygotować rosół z dodatkiem goździków?

Atuty, które zostały wyżej wspomniane, to nie jedyne powody, dla których powinieneś przyrządzić zupę, według właśnie tej receptury. Rosół w takim wydaniu smakuje wybornie i zapobiega licznym dolegliwościom. Musisz jednak pamiętać o pozostałych szczegółach, związanych z gotowaniem rosołu. Pamiętaj o sporej ilości warzyw, łączeniu mięs i pozostałych przyprawach, takich jak lubczyk, liście laurowe, czy ziele angielskie.

Obrazek
Przepis na rosół Magdy Gessler - Pyszności; foto: Canva

A jaki jest ten najbardziej właściwy moment, by dodać goździki do rosołu? Najlepiej jest to zrobić na samym początku gotowania. To sprawi, że korzenny aromat goździków, wraz z dobroczynnymi właściwościami tej przyprawy, przenikną do zupy stosunkowo szybko. Na jeden garnek gotującego się rosołu, wystarczy wrzucić około 2-3 goździków.

Masz ochotę na smaczne i szybkie przekąski? Na naszym kanale YouTube znajdziesz przepis na chrupiące bruschetty z burratą i pomidorkami:

Wybrane dla Ciebie
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀