Magda Gessler dodaje do rosołu bardzo kontrowersyjny składnik. Używa go już od lat

Najlepszy rosół to taki, który jest przygotowywany według tradycyjnych, domowych receptur. Pomimo tego, że sposób przygotowania rosołu wygląda podobnie, to są pewne szczegóły, dzięki którym twoja zupa zyska naprawdę wyjątkowy smak. Czy zastosowanie popularnego składnika zimowych herbat to dobre rozwiązanie? Okazuje się, że tak, a rosół Magdy Gessler jest tu najlepszym przykładem.

ObrazekRosół Magdy Gessler - Pyszności; Foto Canva.com i screen ze strony https://www.instagram.com/magdagessler_official/
Karol Wiak

Rosół Magdy Gessler - dzięki jednemu składnikowi nabiera wyjątkowego smaku

Są takie zupy, które z pewnością lubisz spożywać, niezależnie od pory roku. Do takiej kategorii w Twoim menu, na pewno należy rosół. Przygotowany według domowej receptury, z dodatkiem makaronu, smakuje wybornie. Są pewne patenty, które w dużym stopniu wzbogacają smak tej zupy. Zaleca się np. łączyć różne rodzaje mięs, czy dodawać wyjątkowe aromatyczne przyprawy. W przypadku tej drugiej opcji, można mówić o pewnego rodzaju zaskoczeniu, gdy weźmie się pod uwagę rosół Magdy Gessler. Czym zupa popularnej restauratorki różni się od twojego rosołu?

Obrazek
Goździki - Pyszności; Foto Canva.com

Z pewnością tym, że jako przyprawa zostają dodane tam goździki. Nie tylko wzmacniają one smak tej popularnej polskiej zupy, ale również wspomagają funkcje całego układu trawiennego, rozgrzewają i wzmacniają naszą odporność. To i o wiele więcej zyskasz, jeśli dodasz tę azjatycką przyprawę do gotującego się rosołu.

Dlaczego warto przygotować rosół z dodatkiem goździków?

Atuty, które zostały wyżej wspomniane, to nie jedyne powody, dla których powinieneś przyrządzić zupę, według właśnie tej receptury. Rosół w takim wydaniu smakuje wybornie i zapobiega licznym dolegliwościom. Musisz jednak pamiętać o pozostałych szczegółach, związanych z gotowaniem rosołu. Pamiętaj o sporej ilości warzyw, łączeniu mięs i pozostałych przyprawach, takich jak lubczyk, liście laurowe, czy ziele angielskie.

Obrazek
Przepis na rosół Magdy Gessler - Pyszności; foto: Canva

A jaki jest ten najbardziej właściwy moment, by dodać goździki do rosołu? Najlepiej jest to zrobić na samym początku gotowania. To sprawi, że korzenny aromat goździków, wraz z dobroczynnymi właściwościami tej przyprawy, przenikną do zupy stosunkowo szybko. Na jeden garnek gotującego się rosołu, wystarczy wrzucić około 2-3 goździków.

Masz ochotę na smaczne i szybkie przekąski? Na naszym kanale YouTube znajdziesz przepis na chrupiące bruschetty z burratą i pomidorkami:

Wybrane dla Ciebie
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki