Połączyła świeże wiśnie z ciastem i wsadziła do piekarnika. To najlepszy suflet jaki jadłeś.

Zazwyczaj wykorzystywane są w kompotach lub dżemach.

Jednak dzisiaj pokażemy doskonały sposób na to, aby zrobić przepyszny francuski suflet. Tanio, smacznie i szybko!

Potrzebujesz:

– 600g świeżych wiśni

– 30g roztopionego masła

– 4 jajka

– 250 ml mleka

– 100 g mąki

– 100 g cukru

– 1 łyżeczkę wanilii

– szczyptę soli

Przygotowanie jest bardzo proste:

1. Wiśnie włóż do wysmarowanego masłem i posypanego cukrem naczynia żaroodpornego.

2. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą tak jak pokazano na filmiku.

3. Zalej wiśnie gotową masą i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 40-45 minut.

Ta słodka uczta sprawdzi się idealnie przy spotkaniu ze znajomymi czy popołudniowej kawie. Oczywiście możesz wykorzystać inne owoce, na które w danej chwili masz ochotę.

Pyszności! Udostępnij, aby każdy łasuch mógł spróbować tego sufletu.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×