Nabiła borówki na wykałaczki, zanurzyła w jogurcie i zamroziła. Efekt – zdrowa i pyszna przekąska!

Borówki są bardzo smacznym i zdrowym owocem. Warto je regularnie spożywać, ponieważ posiadają wiele cennych właściwości zdrowotnych.

Między innymi polepszają nasz wzrok oraz pracę serca, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka oraz oczyszczają organizm ze zbędnych toksyn.


Ostatnio natknęłam się na bardzo prosty sposób na przyrządzenie super deseru z tych pysznych owoców.
Dokładną instrukcję znajdziesz poniżej.


Składniki:
- 170 g borówek amerykańskich
- 170 g jogurtu borówkowego/jagodowego
- wykałaczki
- papier woskowany
Sposób przygotowania:


1. Dokładnie umyj borówki.
2. Przelej jogurt borówkowy do miseczki.


3. Nabij borówkę na wykałaczkę (pamiętaj, że musisz zrobić to dokładnie, bo w innym razie borówka spadnie).
4. Nabitą borówkę zanurz w jogurcie tak, aby dokładnie była nim pokryta.


5. Umieść borówkę na blaszce wyłożonej papierem woskowanym i wyjmij wykałaczkę. Tę samą czynność powtórz z pozostałymi borówkami.
6. Kiedy wszystkie borówki znajdą się na blaszce, włóż ją do zamrażarki na godzinę.


Komentarze