Wyłożyła kubek ciastem i wsadziła do pieca. Potem dolała tylko mleka. Twoje dzieci będą zachwycone!

Moje serce skradło TO ciastko, które… A zresztą zobaczcie sami.

Idealnie sprawdza się na przyjęciu dla dzieci i w te gorsze wieczory, gdy pomaga tylko melodramat, koc i coś pysznego.

1. Posmaruj kubek masłem, dzięki temu ciasto się do niego nie przyklei.

1

2. Dodaj 300 g miękkiego masła, 3 łyżki brązowego cukru, 6 łyżek białego cukru i jajko. Wymieszaj wszystko dokładnie.

2

3. Dodaj mąkę (kubek i jeszcze troszkę) i znów wszystko wymieszaj.

3

4. Dołóż takie czekoladowe małe dropsy i powstałą masę włóż na 30 minut do lodówki.

4

5. Następnie włóż ciastko do środka kubka, postaraj się, aby nie zrobić zbyt grubej warstwy.

5

6. Użyj wąskiego przedmiotu – w tym przypadku wałka, do tego, aby delikatnie ubić ciasto wewnątrz kubka.

6

7. Usuń niepotrzebne ciasto z wierzchu filiżanki.

7

8. Taką formę włóż do piekarnika na 15-20 minut. Ustaw temperaturę 170 stopni. Po wyciągnięciu odstaw ciastko na 30 minut. Środek posmaruj rozpuszczoną czekoladą.

8

9. Powoli spróbuj wyciągnąć ciastko z kubka, stawiając je do góry nogami na talerzyku. W takiej formie wstaw je jeszcze na 20 minut do zamrażarki.

9

10. I w końcu finał! Do środka wlej przepyszne, zimne mleko. Smacznego!

10


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×