PrzepisDeseryWyłożyła kubek ciastem i wsadziła do pieca. Potem dolała tylko mleka. Twoje dzieci będą zachwycone!

Wyłożyła kubek ciastem i wsadziła do pieca. Potem dolała tylko mleka. Twoje dzieci będą zachwycone!

Wyłożyła kubek ciastem i wsadziła do pieca. Potem dolała tylko mleka. Twoje dzieci będą zachwycone!
Frania
30.05.2015 16:11, aktualizacja: 17.05.2017 14:56

Znasz to uczucie, gdy zanurzasz czekoladę w zimnej szklance mleka? Wydaje Ci się, że jesteś w niebie? Zawsze myślałam, że nie ma lepszego połączenia.

Moje serce skradło TO ciastko, które... A zresztą zobaczcie sami.

Idealnie sprawdza się na przyjęciu dla dzieci i w te gorsze wieczory, gdy pomaga tylko melodramat, koc i coś pysznego.

1. Posmaruj kubek masłem, dzięki temu ciasto się do niego nie przyklei.

Obraz

2. Dodaj 300 g miękkiego masła, 3 łyżki brązowego cukru, 6 łyżek białego cukru i jajko. Wymieszaj wszystko dokładnie.

Obraz

3. Dodaj mąkę (kubek i jeszcze troszkę) i znów wszystko wymieszaj.

Obraz

4. Dołóż takie czekoladowe małe dropsy i powstałą masę włóż na 30 minut do lodówki.

Obraz

5. Następnie włóż ciastko do środka kubka, postaraj się, aby nie zrobić zbyt grubej warstwy.

Obraz

6. Użyj wąskiego przedmiotu - w tym przypadku wałka, do tego, aby delikatnie ubić ciasto wewnątrz kubka.

Obraz

7. Usuń niepotrzebne ciasto z wierzchu filiżanki.

Obraz

8. Taką formę włóż do piekarnika na 15-20 minut. Ustaw temperaturę 170 stopni. Po wyciągnięciu odstaw ciastko na 30 minut. Środek posmaruj rozpuszczoną czekoladą.

Obraz

9. Powoli spróbuj wyciągnąć ciastko z kubka, stawiając je do góry nogami na talerzyku. W takiej formie wstaw je jeszcze na 20 minut do zamrażarki.

Obraz

10. I w końcu finał! Do środka wlej przepyszne, zimne mleko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także