Wyłożyła kubek ciastem i wsadziła do pieca. Potem dolała tylko mleka. Twoje dzieci będą zachwycone!
Znasz to uczucie, gdy zanurzasz czekoladę w zimnej szklance mleka? Wydaje Ci się, że jesteś w niebie? Zawsze myślałam, że nie ma lepszego połączenia.
Moje serce skradło TO ciastko, które... A zresztą zobaczcie sami.
Idealnie sprawdza się na przyjęciu dla dzieci i w te gorsze wieczory, gdy pomaga tylko melodramat, koc i coś pysznego.
1. Posmaruj kubek masłem, dzięki temu ciasto się do niego nie przyklei.
2. Dodaj 300 g miękkiego masła, 3 łyżki brązowego cukru, 6 łyżek białego cukru i jajko. Wymieszaj wszystko dokładnie.
3. Dodaj mąkę (kubek i jeszcze troszkę) i znów wszystko wymieszaj.
4. Dołóż takie czekoladowe małe dropsy i powstałą masę włóż na 30 minut do lodówki.
5. Następnie włóż ciastko do środka kubka, postaraj się, aby nie zrobić zbyt grubej warstwy.
6. Użyj wąskiego przedmiotu - w tym przypadku wałka, do tego, aby delikatnie ubić ciasto wewnątrz kubka.
7. Usuń niepotrzebne ciasto z wierzchu filiżanki.
8. Taką formę włóż do piekarnika na 15-20 minut. Ustaw temperaturę 170 stopni. Po wyciągnięciu odstaw ciastko na 30 minut. Środek posmaruj rozpuszczoną czekoladą.
9. Powoli spróbuj wyciągnąć ciastko z kubka, stawiając je do góry nogami na talerzyku. W takiej formie wstaw je jeszcze na 20 minut do zamrażarki.
10. I w końcu finał! Do środka wlej przepyszne, zimne mleko. Smacznego!