Koreanka zabrała rodziców na polski obiad. Ich komentarze bawią do łez

Polski obiad to nie tylko pierogi, barszcz i gołąbki. To prawdziwa uczta dla podniebienia, która może zaskoczyć nawet najbardziej wybrednych smakoszy. O tym przekonali się niedawno koreańscy rodzice autorki kanału Crazy Korean Cooking, którzy mieli okazję spróbować kilku polskich potraw w restauracji na Brooklynie w Nowym Jorku. Ich reakcje były naprawdę zabawne i ciekawe.

Koreanka zabrała rodziców na polski obiadKoreanka zabrała rodziców na polski obiad
Źródło zdjęć: © YouTube | Crazy Korean Cooking
Marcin Michałowski

Koreanka postanowiła zabrać swoich rodziców do polskiej restauracji, by zasmakowali w naszych tradycyjnych potrawach. Ich komentarze i reakcje są nie tylko zabawne, ale również rzucają nowe światło na to, jak unikalne są smaki polskiej kuchni. Przekonajmy się, co zaskoczyło koreańską rodzinę najbardziej.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Z tym przepisem w mgnieniu oka zrobisz pyszny obiad. I do tego na jednej patelni

Gołąbki jak spaghetti, barszcz jak wino...

Koreanka Soju mieszka w Nowym Jorku. Na swoim kanale na YouTube i w mediach społecznościowych dzieli się przepisami na koreańskie potrawy, a także opowiada o swojej kulturze. W jednym z ostatnich nagrań Soju zabrała swoich rodziców do restauracji serwującej polską kuchnię. Ich reakcje na polskie potrawy były bardzo zabawne.

Mama Soju skosztowała pierogi z wieprzowiną i śmietaną.

"Smakuje jak makaron" - powiedziała. "Ale nie taki zwykły, tylko bardziej miękki".

Tata Soju również spróbował polskich lepiaków.

"Są pyszne" - powiedział. "I bardzo podobne do naszych mandu".

Koreańczycy zamówili jeszcze grillowaną kiełbasę, gołąbki, krokiety i czerwony barszcz.

- Co to jest? - zapytała starsza Koreanka, gdy zobaczyła barszcz. - Grzane wino?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Historia Crazy Korean Cooking to kolejny dowód na to, jak polskie potrawy potrafią zdobyć serca i podniebienia smakoszy z najdalszych zakątków świata. Ich spotkanie z polską kuchnią w Nowym Jorku to nie tylko kulinarne doświadczenie, ale również dowód na to, że smaki Polski są uniwersalne i potrafią zaskoczyć nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser