Koreanka zabrała rodziców na polski obiad. Ich komentarze bawią do łez

Polski obiad to nie tylko pierogi, barszcz i gołąbki. To prawdziwa uczta dla podniebienia, która może zaskoczyć nawet najbardziej wybrednych smakoszy. O tym przekonali się niedawno koreańscy rodzice autorki kanału Crazy Korean Cooking, którzy mieli okazję spróbować kilku polskich potraw w restauracji na Brooklynie w Nowym Jorku. Ich reakcje były naprawdę zabawne i ciekawe.

Koreanka zabrała rodziców na polski obiadKoreanka zabrała rodziców na polski obiad
Źródło zdjęć: © YouTube | Crazy Korean Cooking
Marcin Michałowski

Koreanka postanowiła zabrać swoich rodziców do polskiej restauracji, by zasmakowali w naszych tradycyjnych potrawach. Ich komentarze i reakcje są nie tylko zabawne, ale również rzucają nowe światło na to, jak unikalne są smaki polskiej kuchni. Przekonajmy się, co zaskoczyło koreańską rodzinę najbardziej.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Z tym przepisem w mgnieniu oka zrobisz pyszny obiad. I do tego na jednej patelni

Gołąbki jak spaghetti, barszcz jak wino...

Koreanka Soju mieszka w Nowym Jorku. Na swoim kanale na YouTube i w mediach społecznościowych dzieli się przepisami na koreańskie potrawy, a także opowiada o swojej kulturze. W jednym z ostatnich nagrań Soju zabrała swoich rodziców do restauracji serwującej polską kuchnię. Ich reakcje na polskie potrawy były bardzo zabawne.

Mama Soju skosztowała pierogi z wieprzowiną i śmietaną.

"Smakuje jak makaron" - powiedziała. "Ale nie taki zwykły, tylko bardziej miękki".

Tata Soju również spróbował polskich lepiaków.

"Są pyszne" - powiedział. "I bardzo podobne do naszych mandu".

Koreańczycy zamówili jeszcze grillowaną kiełbasę, gołąbki, krokiety i czerwony barszcz.

- Co to jest? - zapytała starsza Koreanka, gdy zobaczyła barszcz. - Grzane wino?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Historia Crazy Korean Cooking to kolejny dowód na to, jak polskie potrawy potrafią zdobyć serca i podniebienia smakoszy z najdalszych zakątków świata. Ich spotkanie z polską kuchnią w Nowym Jorku to nie tylko kulinarne doświadczenie, ale również dowód na to, że smaki Polski są uniwersalne i potrafią zaskoczyć nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Wybrane dla Ciebie
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Może zastąpić jarzynową. Sprawdź, jak zrobić sałatkę milionera
Może zastąpić jarzynową. Sprawdź, jak zrobić sałatkę milionera
Zamiast barszczu czy grzybowej, gotuję postny rosół. Rodzina kręci nosem, ale po pierwszej łyżce każdy chwali
Zamiast barszczu czy grzybowej, gotuję postny rosół. Rodzina kręci nosem, ale po pierwszej łyżce każdy chwali
Zamiast gotować w kompocie, dodaję do pierogów. Dzieci zajadają jak szalone
Zamiast gotować w kompocie, dodaję do pierogów. Dzieci zajadają jak szalone
Spróbowałam we Włoszech. Zamiast sosu pomidorowego w środku czeka coś innego
Spróbowałam we Włoszech. Zamiast sosu pomidorowego w środku czeka coś innego
Mięciutki i aromatyczny boczek na święta. Sekretem jest specjalna marynata
Mięciutki i aromatyczny boczek na święta. Sekretem jest specjalna marynata
Nie lane i nie kładzione. Ciocia z Niemiec pokazała mi, jak zrobić szwabskie kluseczki do zupy i sosu
Nie lane i nie kładzione. Ciocia z Niemiec pokazała mi, jak zrobić szwabskie kluseczki do zupy i sosu
Każdy fan kurczaka zakocha się w tym przepisie. Aksamitny i pełen smaku sos robi robotę
Każdy fan kurczaka zakocha się w tym przepisie. Aksamitny i pełen smaku sos robi robotę
Większość nie wie, co oznacza sina obwódka wokół żółtka. Wyjaśnijmy raz na zawsze
Większość nie wie, co oznacza sina obwódka wokół żółtka. Wyjaśnijmy raz na zawsze
Tortillę zostawiam w szafce. Z tego placka robię najlepsze roladki
Tortillę zostawiam w szafce. Z tego placka robię najlepsze roladki
Niemiecki wynalazek nafaszerowany chemią i cukrem. Lepiej unikaj
Niemiecki wynalazek nafaszerowany chemią i cukrem. Lepiej unikaj
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟