Wirtualna Polska

Bułeczki drożdżowe z boczkiem i serem

Bułeczki drożdżowe z boczkiem i serem

Bułeczki drożdżowe połączyliśmy z boczkiem i serem. To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Naszym wypiekom zafundowaliśmy jednocześnie oryginalne kształty, dzięki czemu nie sposób oderwać od nich oczu. Zresztą sama się przekonaj ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Kotlet a’la de volaille z mozzarellą

Bułeczki drożdżowe z boczkiem i serem9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bułeczki drożdżowe z boczkiem i serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od wsypania mąki do miski. Następnie zrób na środku wgłębienie i umieść w nim drożdże, cukier i ciepłe mleko (1/2 szkl.) Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od wsypania mąki do miski. Następnie zrób na środku wgłębienie i umieść w nim drożdże, cukier i ciepłe mleko (1/2 szkl.) Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
    Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
  3. Po kwadransie dodaj do miski: jajko, olej, resztę mleka i sól. Połącz składniki, aby utworzyły ciasto. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 45 minut.
    Po kwadransie dodaj do miski: jajko, olej, resztę mleka i sól. Połącz składniki, aby utworzyły ciasto. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 45 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kawałki. Każdy element rozwałkuj, aby otrzymać poziomy pasek. Od góry umieść na nim boczek i ser. Zaś na dole stwórz frędzle, nacinając ciasto.
    Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kawałki. Każdy element rozwałkuj, aby otrzymać poziomy pasek. Od góry umieść na nim boczek i ser. Zaś na dole stwórz frędzle, nacinając ciasto.
  5. Zwiń każdy kawałek w rulon i umieść w formie do pieczenia. Kiedy zapełnisz już całą formę, wstaw ją do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Zwiń każdy kawałek w rulon i umieść w formie do pieczenia. Kiedy zapełnisz już całą formę, wstaw ją do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×