Chrupiące koszyczki – fantastyczne domowe ciasteczka

Chrupiące koszyczki to genialne ciasteczka domowe, które zrobisz w mgnieniu oka. Ich przygotowanie to sama frajda, a wyjątkowy smak i mega chrupkość na zawsze zapadną Ci w pamięci.



Ciasto na domowe smakołyki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Jabłkowe bułeczki
Składniki:
Porcje szt.- 2 szt. jajka
- 1 szkl. mleko
- 1,5 szkl. mąka pszenna
- 1 łyżka cukier
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
- Aby przygotować nasze ciasteczka, użyj blendera. Połącz w nim: jajka, mleko, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę.
- Powstałą mieszankę przelej do pojemnika z dozownikiem.
- Następnie na rozgrzanym oleju zacznij tworzyć z powstałej mieszanki ciastka, tak aby kształtem przypominały gniazdka.
- Usmażone ciastka odstaw na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
- Na koniec udekoruj cukrem pudrem i to wszystko!
Komentarze