Wirtualna Polska

Ciasto Bounty

Ciasto Bounty

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego ciasta Bounty. Muszę przyznać, że uwielbiam ten smak!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Ciasto Bounty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto Bounty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą miksera ubij białka wraz z szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodaj cukier puder, a następnie stopniowo dodawaj żółtka. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję, wyłącz mikser. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i dobrze wszystko wymieszaj za pomocą łyżki. Uzyskaną masę przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 165 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Za pomocą miksera ubij białka wraz z szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodaj cukier puder, a następnie stopniowo dodawaj żółtka. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję, wyłącz mikser. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i dobrze wszystko wymieszaj za pomocą łyżki. Uzyskaną masę przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 165 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Rozgrzej rondelek i wlej do niego 2 1/2 szklanki mleka. Dodaj cukier, cukier wanilinowy i masło. Kiedy masło się rozpuści, dodaj wiórki kokosowe i gotuj na wolnym ogniu tak długo, aż masa będzie gęsta. (ok 15 min) Następnie odstaw na bok do ostygnięcia.
    Rozgrzej rondelek i wlej do niego 2 1/2 szklanki mleka. Dodaj cukier, cukier wanilinowy i masło. Kiedy masło się rozpuści, dodaj wiórki kokosowe i gotuj na wolnym ogniu tak długo, aż masa będzie gęsta. (ok 15 min) Następnie odstaw na bok do ostygnięcia.
  3. W miseczce wymieszaj ze sobą proszek budyniowy i 1/2 szklanki mleka.
    W miseczce wymieszaj ze sobą proszek budyniowy i 1/2 szklanki mleka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą 3/4 szklanki mleka i malibu. Powstałą mieszanką nasącz upieczony wcześniej biszkopt.
    W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą 3/4 szklanki mleka i malibu. Powstałą mieszanką nasącz upieczony wcześniej biszkopt.
  5. Mieszankę budyniową dodaj do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj. Podgrzewaj, aż do wrzenia, a następnie odstaw na bok, aby mieszanka ostygła.
    Mieszankę budyniową dodaj do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj. Podgrzewaj, aż do wrzenia, a następnie odstaw na bok, aby mieszanka ostygła.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Zawartość rondelka wylej na upieczony biszkopt i wygładź ją z wierzchu.
    Zawartość rondelka wylej na upieczony biszkopt i wygładź ją z wierzchu.
  7. Na koniec posyp ciasto z wierzchu startą czekoladą. Włóż ciasto do lodówki, aby się schłodziło.
    Na koniec posyp ciasto z wierzchu startą czekoladą. Włóż ciasto do lodówki, aby się schłodziło.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Kiedy ciasto się schłodzi, pokrój je na kawałki.
    Kiedy ciasto się schłodzi, pokrój je na kawałki.
  9. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×