in

Domowe ciasto Kinder Bueno bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Bueno bez pieczenia. Niebo w gębie!

Domowe ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Domowe ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W blaszce ułóż warstwę herbatników kakaowych namoczonych w mleku. Następnie nasmaruj je 6 łyżkami Nutelli. Ułóż warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.
    W blaszce ułóż warstwę herbatników kakaowych namoczonych w mleku. Następnie nasmaruj je 6 łyżkami Nutelli. Ułóż warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.
  2. Do rondelka wlej 200 ml śmietanki 30%, miód, masło i mleko w proszku. Cały czas mieszając, podgrzewaj tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Następnie zdejmij rondelek z ognia i dodaj do niego posiekane orzechy laskowe oraz 125 g serka mascarpone.
    Do rondelka wlej 200 ml śmietanki 30%, miód, masło i mleko w proszku. Cały czas mieszając, podgrzewaj tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Następnie zdejmij rondelek z ognia i dodaj do niego posiekane orzechy laskowe oraz 125 g serka mascarpone.
  3. Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki. Następnie dodaj do niej 125 serka mascarpone i dobrze wymieszaj. Dodaj masę do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj.
    Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki. Następnie dodaj do niej 125 serka mascarpone i dobrze wymieszaj. Dodaj masę do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj.
  4. Zawartość rondelka przelej do blaszki i ułóż kolejną warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.
    Zawartość rondelka przelej do blaszki i ułóż kolejną warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.
  5. Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki 30%. Następnie dodaj 250 g serka mascarpone i 350 g Nutelli. Dokładnie wszystko wymieszaj.
    Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki 30%. Następnie dodaj 250 g serka mascarpone i 350 g Nutelli. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  6. Uzyskaną masę wlej do blaszki i wygładź jej wierzch. Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.
    Uzyskaną masę wlej do blaszki i wygładź jej wierzch. Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.
  7. Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
    Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  8. Smacznego!