Cytrynowa tarta

Uwielbiacie tarty? Jeśli tak, nie możecie przegapić tego przepisu. Ślinka cieknie na sam widok!

Cytrynowa tarta12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cytrynowa tarta
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto na tartę
Masa cytrynowa
Bezowa warstwa

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę, żółtko i masło (miękkie). Z 3 składników stwórz ciastko.
    W misce połącz ze sobą mąkę, żółtko i masło (miękkie). Z 3 składników stwórz ciastko.
  2. Rozprowadź powstały produkt w formie na tartę, następnie włóż do rozgrzanego piekarnika (200°Celsjusza) na 10 minut.
    Rozprowadź powstały produkt w formie na tartę, następnie włóż do rozgrzanego piekarnika (200°Celsjusza) na 10 minut.
  3. W garnku na palniku połącz ze sobą wodę, sok z cytryny, mąkę kukurydzianą i brązowy cukier.
    W garnku na palniku połącz ze sobą wodę, sok z cytryny, mąkę kukurydzianą i brązowy cukier.
  4. Następnie dodaj masło, żółtka i skórkę z cytryny.
    Następnie dodaj masło, żółtka i skórkę z cytryny.
  5. W międzyczasie przygotuj bezową warstwę. Wszystko, co musisz zrobić w tym przypadku, to ubić białka i stopniowo dodawać do nich cukier.
    W międzyczasie przygotuj bezową warstwę. Wszystko, co musisz zrobić w tym przypadku, to ubić białka i stopniowo dodawać do nich cukier.
  6. Kiedy tarta ostygnie rozprowadź na niej przygotowaną masę.
    Kiedy tarta ostygnie rozprowadź na niej przygotowaną masę.
  7. Rozprowadź bezową masę na wierzchu. Ponownie włóż tartę do piekarnika (190°Celsjusza) na 5 minut.
    Rozprowadź bezową masę na wierzchu. Ponownie włóż tartę do piekarnika (190°Celsjusza) na 5 minut.
  8. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×