PrzepisDeseryCzekoladowe ciastka z miętową nutką

Czekoladowe ciastka z miętową nutką

Czekoladowe ciastka z miętową nutką
Pyszności
05.12.2018 12:00, aktualizacja: 30.10.2019 22:27

Pyszne ciastka czekoladowe zakolegowały się z miętą i stworzyły pyszną kombinację ?

Składniki:

  1. 200 g masło miękkie
  2. 3/4 szkl. cukier
  3. 1 szt. jajko
  4. 10 ml syrop miętowy
  5. 1,5 szkl. mąka
  6. 3/4 szkl. kakao
  7. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  8. szczypta łyżeczki sól
  9. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  10. 2 szkl. polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą produkty sypkie: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.

Obraz

2. W mikserze utrzyj masło. Po chwili zacznij dodawać cukier, jajko, syrop miętowy oraz ekstrakt waniliowy.

Obraz

3. Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanej mieszanki z kakao.

Obraz

4. Podziel ciasto na kilka kawałków i rozwałkuj je na cienkie plastry. Ciasto umieść między 2 kawałkami papieru do pieczenia. Wstaw do lodówki na godzinę.

Obraz

5. Wytnij koła z ciasta i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Ciastka zanurz w polewie czekoladowej i wstaw do lodówki na kolejną godzinę

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także