Duszona kapusta włoska z kurczakiem

Duszona kapusta włoska świetnie pasuje do kurczaka. O czym za chwilę się przekonasz. To będzie idealny obiad na każdą okazję!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 1/2 szt. kapusta włoska
  7. 1/2 szt. cebula
  8. 1 szt. czerwone jabłko
  9. 1 łyżka ocet jabłkowy
  10. 3/4 szkl. cydr jabłkowy
  11. 1 łyżeczka suszony koperek

Sposób przygotowania:

1. Piersi z kurczaka dopraw solą i pieprzem. Następnie obsmaż je z każdej strony.

Obrazek

2. Kapustę włoską, jabłka i cebulę podziel na mniejsze kawałki.

Obrazek

3. Po czym umieść je w garnku. Nie zapomnij dodać również: czosnku, octu jabłkowego, cydru jabłkowego i wcześniej podsmażonych piersi z kurczaka.

Obrazek

4. Duś pod przykryciem przez 30 minut. Następnie podziel mięso na mniejsze kawałki. Ponownie dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

5. Gotowe danie możesz posypać koperkiem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇