Kategorie Dania

Pieczony faszerowany chleb

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego pysznym sosem, serem, salami i ostrą papryką.

Pieczony faszerowany chleb
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony faszerowany chleb
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce wymieszaj ze sobą majonez, natkę pietruszki, bazylię, tymianek, oregano, cebulę, czosnek, sól i pieprz.
    W miseczce wymieszaj ze sobą majonez, natkę pietruszki, bazylię, tymianek, oregano, cebulę, czosnek, sól i pieprz.
  2. Ponacinaj bochenek chleba tak, jak na poniższym zdjęciu.
    Ponacinaj bochenek chleba tak, jak na poniższym zdjęciu.
  3. Każdą powstałą lukę nasmaruj przygotowanym wcześniej sosem, a następnie w część luk włóż mozzarellę, a w drugą część ser żółty. Na koniec w część luk włóż plastry salami, a w pozostałą część kawałki ostrej papryki.
    Każdą powstałą lukę nasmaruj przygotowanym wcześniej sosem, a następnie w część luk włóż mozzarellę, a w drugą część ser żółty. Na koniec w część luk włóż plastry salami, a w pozostałą część kawałki ostrej papryki.
  4. Owiń chleb folią aluminiową i włóż go do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Owiń chleb folią aluminiową i włóż go do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
  5. Po 25 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
    Po 25 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
  6. Smacznego!
Faszerowany chleb

Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że ze zwykłego chleba i kilku dodatków może powstać coś tak pysznego! 😍 Ale prościzna! 😀 👌🏻

Posted by Pyszności on Tuesday, January 24, 2017
165005