Klopsiki z ciastem i serem na patyku

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie klopsików z ciastem i serem na patyku. To świetny przepis na imprezę!

Klopsiki z ciastem i serem na patyku
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Klopsiki z ciastem i serem na patyku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, starty parmezan, oregano, bazylię, czosnek i natkę pietruszki. Z przygotowanej masy ulep kulki o średnicy ok. 2,5 cm.
    W misce wymieszaj ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, starty parmezan, oregano, bazylię, czosnek i natkę pietruszki. Z przygotowanej masy ulep kulki o średnicy ok. 2,5 cm.
  2. Rozwiń spód do pizzy i pokrój go w paski.
    Rozwiń spód do pizzy i pokrój go w paski.
  3. Na każdy patyczek do szaszłyka nabij po 3 klopsiki i poprzeplataj je ciastem. Ułóż szaszłyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Piecz przez 20 minut.
    Na każdy patyczek do szaszłyka nabij po 3 klopsiki i poprzeplataj je ciastem. Ułóż szaszłyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Piecz przez 20 minut.
  4. Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i posyp szaszłyki z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika na 3 minuty, aż ser się roztopi.
    Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i posyp szaszłyki z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika na 3 minuty, aż ser się roztopi.
  5. Po 3 minutach wyjmij szaszłyki z piekarnika. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.
    Po 3 minutach wyjmij szaszłyki z piekarnika. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×