Przepyszne kotleciki ziemniaczane z szynką, serem i szczypiorkiem – po prostu musisz ich spróbować!

Ugotowałeś na obiad za dużo ziemniaków i nie wiesz co z nimi zrobić? Nie wyrzucaj ich, tylko przekształć resztki w pyszne danie – kotleciki ziemniaczane z szynką, serem i szczypiorkiem.

Bardzo dobrze smakują podawane z sosem, surówką lub po prostu beż żadnych dodatków. Kiedy podasz je na obiad, twoja rodzina na pewno będzie pozytywnie nimi zaskoczona.

Przepis znajduje się poniżej.

Przepyszne kotleciki ziemniaczane z szynką, serem i szczypiorkiem - po prostu musisz ich spróbować!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą widelca, ponakłuwaj ziemniaki z obydwóch stron.
    Za pomocą widelca, ponakłuwaj ziemniaki z obydwóch stron.
  2. Połóż ziemniaki na talerzu i zalej je wodą. .
    Połóż ziemniaki na talerzu i zalej je wodą. .
  3. Następnie ziemniaki przykryj folią i włóż do mikrofali na 5 minut.
    Następnie ziemniaki przykryj folią i włóż do mikrofali na 5 minut.
  4. Umyj szczypiorek i posiekaj go.
    Umyj szczypiorek i posiekaj go.
  5. Pokrój szynkę w drobną kostkę.
    Pokrój szynkę w drobną kostkę.
  6. Wyjmij ziemniaki z mikrofali i przełóż je do miski. Dokładnie poduś je za pomocą widelca.
    Wyjmij ziemniaki z mikrofali i przełóż je do miski. Dokładnie poduś je za pomocą widelca.
  7. Do ziemniaków dodaj szczypiorek, szybkę i starty ser żółty. Dokładnie wymieszaj.
    Do ziemniaków dodaj szczypiorek, szybkę i starty ser żółty. Dokładnie wymieszaj.
  8. Z przygotowanej masy uformuj kotleciki.
    Z przygotowanej masy uformuj kotleciki.
  9. Do jeden miseczki włóż bułkę tartą, a do drugiej roztrzepane jajka. Namocz uformowane kotleciki najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
    Do jeden miseczki włóż bułkę tartą, a do drugiej roztrzepane jajka. Namocz uformowane kotleciki najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
  10. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią kotleciki. Smaż przez 3-5 minut.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią kotleciki. Smaż przez 3-5 minut.
  11. Kiedy się usmażą przełóż je z patelni na talerz.
  12. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×