Kulki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem

Kulki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem to nasza najnowsza kombinacja na udany obiad. Po prostu palce lizać, o czym zaraz się przekonasz!
Nasze ziemniaki przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.
Zobacz także: Tacos z kurczakiem
Składniki:
PorcjeKulki mięsne
- 400 g mielone mięso wołowe
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1/2 łyżeczki suszony czosnek
- 1 łyżeczka suszona cebula
- 1/2 łyżeczki kmin rzymski
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania ziemniaków przy pomocy robota kuchennego. Następnie połącz je z jajkami i solą.
- W drugiej misce przygotuj mięsną mieszankę, łącząc ze sobą: mięso mielone, sól, pieprz, słodką paprykę, suszony czosnek i cebulę oraz kmin rzymski. Dokładnie wymieszaj.
- Stwórz małą kulkę z mięsnej mieszanki. Następnie obtocz ją ziemniakami.
- Smaż każdą kulkę w głębokim oleju przez kilka minut.
- Smacznego!
Komentarze