Makaronowa babka z dodatkami

Makaronowa babka z dodatkami

Makaronowa babka z dodatkami
Pyszności
06.01.2018 17:00, aktualizacja: 07.01.2018 17:04

Jeśli myślałaś, że babka może występować tylko w słodkim wydaniu, już za chwilę przekonasz się, że wcale nie musi tak być. Oto makaronowa babka, która doskonale sprawdzi się jako pomysł na obiad.

Składniki:

  1. 500 g wołowina mielona
  2. 1/2 szt. cebula posiekana w kostkę
  3. 400 g spaghetti ugotowane
  4. 1 szt. brokuł ugotowany
  5. 400 g pomidory w kawałkach w sosie
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 150 ml mleko
  9. 3 szt. jajka
  10. 200 g mozzarella
  11. 150 g cheddar
  12. 100 g parmezan
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć wołowinę. Po chwili dodaj posiekaną w kostkę cebulę i pomidory.

Obraz

2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

Obraz

3. Do garnka z mlekiem dodaj mozzarellę, cheddar i parmezan.

Obraz

4. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i dodaj ugotowany makaron.

Obraz

5. Następnie wrzuć do garnka wcześniej przygotowaną wołowinę oraz brokuł. Całość wymieszaj.

Obraz

6. Przełóż makaronową mieszankę do formy do pieczenia i piecz ją przez 40 minut w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku.

Obraz

7. Posyp danie mozzarellą i ponownie włóż ją do piekarnika (temp. 200°Celsjusza, 10 minut).

Obraz

8. Makaronową babkę podziel na kawałki i to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także