in

Mini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą

Dziś przychodzimy do Was z czymś niesamowitym. Pysznymi ciasteczkami, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Nie możecie tego przegapić!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
    W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  2. Do powstałej masy dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
    Do powstałej masy dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
  3. Gotowe ciasto włóż do formy i piecz je przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.
    Gotowe ciasto włóż do formy i piecz je przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.
  4. W międzyczasie możesz przygotować śmietankową masę. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, mleko skondensowane, sok z limonki oraz ekstrakt waniliowy. Przełóż powstałą masę do formy na donuty i mroź przez całą noc.
    W międzyczasie możesz przygotować śmietankową masę. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, mleko skondensowane, sok z limonki oraz ekstrakt waniliowy. Przełóż powstałą masę do formy na donuty i mroź przez całą noc.
  5. Połącz ze sobą pieguskowy spód i śmietankową górą dzięki rozpuszczonej, mlecznej czekoladzie.
    Połącz ze sobą pieguskowy spód i śmietankową górą dzięki rozpuszczonej, mlecznej czekoladzie.
  6. Mleczną czekoladę możesz wykorzystać również do dekoracji powstałych ciastek.
    Mleczną czekoladę możesz wykorzystać również do dekoracji powstałych ciastek.
  7. Smacznego!
    Smacznego!