Mini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą

Dziś przychodzimy do Was z czymś niesamowitym. Pysznymi ciasteczkami, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Nie możecie tego przegapić!
Składniki:
Porcje- 150 g masło
- 1/2 szkl. cukier
- 1 szt. jajko
- 250 g mąka
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 tabliczka czekolada gorzka
- 270 g serek śmietankowy
- 350 g mleko skondensowane
- 2 łyżki sok z limonki
- 1 łyżka ekstrakt waniliowy
- 1/2 tabliczki czekolada mleczna
Sposób przygotowania:
- W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
- Do powstałej masy dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
- Gotowe ciasto włóż do formy i piecz je przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.
- W międzyczasie możesz przygotować śmietankową masę. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, mleko skondensowane, sok z limonki oraz ekstrakt waniliowy. Przełóż powstałą masę do formy na donuty i mroź przez całą noc.
- Połącz ze sobą pieguskowy spód i śmietankową górą dzięki rozpuszczonej, mlecznej czekoladzie.
- Mleczną czekoladę możesz wykorzystać również do dekoracji powstałych ciastek.
- Smacznego!
Komentarze