Mini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą

Dziś przychodzimy do Was z czymś niesamowitym. Pysznymi ciasteczkami, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Nie możecie tego przegapić!

Mini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą - niesk12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą - niesk
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
    W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  2. Do powstałej masy dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
    Do powstałej masy dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
  3. Gotowe ciasto włóż do formy i piecz je przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.
    Gotowe ciasto włóż do formy i piecz je przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.
  4. W międzyczasie możesz przygotować śmietankową masę. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, mleko skondensowane, sok z limonki oraz ekstrakt waniliowy. Przełóż powstałą masę do formy na donuty i mroź przez całą noc.
    W międzyczasie możesz przygotować śmietankową masę. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, mleko skondensowane, sok z limonki oraz ekstrakt waniliowy. Przełóż powstałą masę do formy na donuty i mroź przez całą noc.
  5. Połącz ze sobą pieguskowy spód i śmietankową górą dzięki rozpuszczonej, mlecznej czekoladzie.
    Połącz ze sobą pieguskowy spód i śmietankową górą dzięki rozpuszczonej, mlecznej czekoladzie.
  6. Mleczną czekoladę możesz wykorzystać również do dekoracji powstałych ciastek.
    Mleczną czekoladę możesz wykorzystać również do dekoracji powstałych ciastek.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×