Wirtualna Polska

Oryginalny kurczak w panierce

Oryginalny kurczak w panierce

Dziś pokażemy Ci, że kurczak w panierce może przyjąć ciekawe kształty. Co więcej, jego przygotowanie, jest bajecznie proste. Takiej kombinacji nie możesz przegapić ❤️

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze kurczaki przygotowaliśmy w OVI SMART marki Philips.

Zobacz także: Żeberka w kapuście z OVI

Oryginalny kurczak w panierce4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Oryginalny kurczak w panierce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ponacinaj kurczaka wzdłuż, jak na zdjęciu poniżej. Następnie dopraw mięso przy pomocy soli i pieprzu.
    Ponacinaj kurczaka wzdłuż, jak na zdjęciu poniżej. Następnie dopraw mięso przy pomocy soli i pieprzu.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas przygotować marynatę. W tym celu połącz: maślankę, suszoną cebulę, suszony tymianek, suszony czosnek oraz suszone oregano.
    Czas przygotować marynatę. W tym celu połącz: maślankę, suszoną cebulę, suszony tymianek, suszony czosnek oraz suszone oregano.
  3. Umieść kawałki kurczaka w marynacie i odstaw do lodówki minimum na godzinę.
    Umieść kawałki kurczaka w marynacie i odstaw do lodówki minimum na godzinę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Obtocz kurczaka w mące kukurydzianej. I połącz obie końcówki przy pomocy wykałaczek.
    Obtocz kurczaka w mące kukurydzianej. I połącz obie końcówki przy pomocy wykałaczek.
  5. Następnie przełóż kurczaki do Ovi i polej delikatnie olejem. Piecz w urządzeniu przez 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Następnie przełóż kurczaki do Ovi i polej delikatnie olejem. Piecz w urządzeniu przez 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. I gotowe!
    I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×